www.jongereninformatie.be in 't nieuw

De jongereninformatiesite van landelijke jeugddienst In Petto, www.jongereninformatie.be is sinds 28 november online, met een nieuwe lay-out, met nieuwe teksten en vooral met meer interactieve mogelijkheden. Zo kunnen jongeren vanaf nu bijvoorbeeld, op bepaalde tijdstippen, via de site rechtstreeks chatten met een medewerker van een JongerenAdviesCentrum.

Al sinds 2 mei 2002 kunnen jongeren op de site www.jongereninformatie.be terecht voor antwoorden op vragen als: Waar haal ik een reispas? Mag ik zelf een studietoelage aanvragen? Waar vind ik informatie over vrijwilligerswerk in het buitenland? Mag ik samenwonen als ik nog geen 18 ben? Hebben jongeren inspraak in het gemeentelijk jeugdbeleid? Waar kan ik terecht om te repeteren met mijn muziekgroep?

De site was in het verleden ook al goed gevuld met informatie, maar miste nog wat ‘menselijkheid’, zo bleek uit onderzoek en advies van experts. Daarom besloot In Petto, jeugddienst voor informatie en preventie, om de site te updaten. Zo krijgen jongeren via een poll de kans om te zien hoe anderen over een onderwerp denken. In een mini-forum kunnen ze hun mening kwijt over een thema. En een netwerk van JAC's (JongerenAdviesCentra) zal gedurende 13 uren per week een eerstelijns online service aanbieden voor jongeren. Om het geheel mooi af te werken kreeg de site nieuwe teksten en een frisse lay-out. En als kers op de taart is er een tip-machine die jongeren in 4 kliks een antwoord geeft op elke vraag.

De indeling in thema’s bleef overeind: relaties, seks, gezondheid, wonen, werken, reizen, school, samenleving, vrije tijd en centen. Bij elk thema hoort nog steeds een lijst met nuttige adressen en websites.

Het eindresultaat is een site die gebruiksvriendelijker is, beter op de leefwereld van jongeren afgestemd, interactiever, beter van structuur en inhoud, en die, hopelijk, nog meer jongeren een beter antwoord laat vinden.