Foutmelding

Image resize threshold of 10 remote images has been reached. Please use fewer remote images.

Schrijf nu in voor Apestaartjaren 4.1

Op maandagavond 17 september nodigen we je graag uit voor Apestaartjaren 4.1. 10 sprekers prikkelen jullie dan elk 10 minuten lang en met maximum 10 slides tijdens deze studieavond over jongeren en nieuwe media.

5 van de 10 sprekers kunnen we nu al aan jullie voorstellen. Meer namen en thema’s maken we bekend deze zomer.

Nieuwe media op het speelplein
Dagmar Vereecke studeerde in 2000 af als bachelor orthopedagogie maar belandde door haar job bij de KAJ in het jeugdwerk. Na 4 jaar KAJ ruilde ze het vrijgestelde zijn in voor een job als jeugdcoördinator op de jeugddienst van Zwevegem. In het kader van haar opleiding sociaal–cultureel werk schreef ze een thesis over de toepassing van nieuwe media in de communicatie met de animatoren van de speelpleinwerking van Zwevegem.

Hannes Van de VrekenVerover virtueel Gent met Ghendetta
Hannes Van de Vreken bevindt zich in het masterjaar Applied Engineering, Computer Science aan de geassocieerde faculteit toegepaste ingenieurswetenschappen van HoGent en UGent. Hij is thesisstudent en vrijwilliger voor iRail vzw, werkend aan Networked Mobility, ofte: Sociaal reizen met het openbaar vervoer. In maart 2012 was hij een van de finalisten van Apps for Ghent. Het online spel 'Ghendetta' verhit sindsdien geregeld de gemoederen van de digitale Gentenaren.

Jo Van HeckeInternet als methodiek in de jeugdzorg
Jo Van Hecke werkt al verschillende jaren als contextbegeleider in de jeugdzorg en merkte meer en meer de verandering op in de communicatie tussen jongeren onderling. Zijn ervaringen publiceerde hij samen met Davy Nijs in het boek ‘internet als methodiek in de jeugdzorg’ (Garant 2012) en dat stelt hij vanavond ook voor. Hij is er vast van overtuigd dat deze methoden sterk bijdragen in het werken met jongeren in de jeugdzorg.  “Creative Thinking out of the box” is zijn motto.

Elien VanhaesebroeckCommunity Management voor non-profit
Elien Vanhaesebroeck studeerde journalistiek aan de UGent. Sociale media zijn haar passie, en sinds januari 2012 ook haar job. Als junior conversation starter bij het Gentse social media bureau Talking Heads is zij uitstekend geplaatst om ons te tips en tricks te geven over hoe non-profit organisaties aan community management kunnen doen.


Lies CorneillieOnline politieke actie voeren
Lies Corneillie is ondervoorzitter van Jong Groen. Die jongerenorganisatie wil zoveel mogelijk jongeren bij groene politiek betrekken. Vaak kiest Jong Groen voor sociale media om jonge mensen of politici te bereiken. Zelf facebookt en twittert @LiesCorneillie dat het een lieve lust is, voornamelijk over #jeugdbeleid #kinderrechten #participatie en haar thuisstad #Leuven.

Praktisch:

  • 18u30: Onthaal met een hapje en een drankje
  • 19u00: 10x10 Presentaties
  • 22u00: Nachatten met sprekers en deelnemers in het Vooruit Café
  • Place to be: Kunstencentrum Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent