Meer dan 1500 vakantiekampen met vrije plaatsen te vinden op mijnkindopkamp.be

Het is nog niet eens paasvakantie en ouders met jonge kinderen zijn volop de zomervakantie aan het inplannen. Sommige vakantiekampen zijn maanden op voorhand uitverkocht, maar er zijn ook nog heel wat vrije plekjes. Het aanbod is enorm en bijzonder divers. Mijnkindopkamp.be helpt ouders een fijn kamp te kiezen!

Mijnkindopkamp.be werd vorig jaar gelanceerd door De Ambrassade, CultuurNet Vlaanderen en Mediaraven in samenwerking met een aantal landelijke jeugdorganisaties. Uit een grootschalige enquête bleek toen dat ouders belang hechten aan fun, goed opgeleide animatoren en gezonde voeding. Kinderen zijn vooral geïnteresseerd in sport-, spel-, knutsel- en dierenvakanties.

Ouders vinden echter nog niet altijd de juiste informatie voor vakantiekampen, ze hebben vaak ook de perceptie dat alle vakantiekampen heel snel volzet zijn, terwijl er bij heel wat organisatoren nog plaatsjes vrij zijn. Er is dus duidelijk nood aan een betere afstemming tussen aanbod en publiek.

De informatie rond vakantiekampen staat nog heel verspreid: op gemeentelijke websites, brochures van vakantie-organisaties, folders... Mjnkindopkamp.be verzamelt al deze informatie. Ouders (en hun kinderen) kunnen via een eenvoudige zoekmodule op zoek gaan naar een geschikt vakantiekamp, geordend per leeftijdsgroep, regio, met of zonder overnachting... Zo ontdekken ouders ook kleinere initiatieven en organisaties die originele en kwalitatieve vakantiekampen aanbieden. Van paardrijkamp tot politiekamp, van taalkamp tot museumkamp.

Een initiatief van CultuurNet Vlaanderen, De Ambrassade, Mediaraven en 5 landelijke jeugdwerkorganisaties: Koning Kevin, Crefi, Hujo, Jeugdvakanties Duinen-Heide en Idee Kids.