De decibelnormen luid en duidelijk

Op donderdag 19 en vrijdag 20 april publiceren we een vijfdelige reeks over de decibelnormen. Omdat het thema nog steeds velen beroert, zetten we graag alles nog eens op een rijtje. We proberen een zo compleet mogelijk overzicht te bieden van visies en laten betrokkenen een inschatting maken van de gevolgen.

VolumeknopDonderdag schetsen we kort wat de normen juist inhouden, en laten we iemand met tinnitus aan het woord. Ook Peter Velle van WUK? geeft uitleg bij het project van Jeugddienst West-Vlaanderen.

Vrijdag is het dan tijd om enkele betrokkenen aan het woord te laten. Tom Willox van Formaat en Kristof Cowie van Jeugdhuis Okapi proberen de impact op jeugdhuizen in te schatten.
Anna Goovaerts van Fuifpunt, Barbara Poppe van de Vlaamse Jeugdraad en kabinet Schauvliege kregen de kans om hun mening te geven over de beleidsbelissingen. Als laatste zoomen we in op de muzieksector. Je krijgt quotes te lezen van Jan Pauly (Poppunt) en Jonas Van Raemdonck die bij de jonge groep Generator Party speelt.

Foto: bron